diumenge, 23 de novembre del 2008

L´art de la guerra


Estic llegint aquest llibre.
Les impressions, reflexions i tàctiques militars d´un Xinés, de nom Sun Tzú.
Aquest escrit, de més de dos mil cinc cents anys d´antiguitat, és un tractat d´estratègia militar brillant, que actualment serveix de llibre d´autoajuda a milions d´estrategues comercials del dia a dia.
Aplicant les tàctiques militars, i traslladant el seu ús a la vida diaria, obtenim una millora en les nostres relacions amb l´entorn, habitualment hostil, que ens envolta.
La vida diaria és una constant guerra de guerrilles, on t´has de posicionar per tal de no ser engolit pel brogit diari dels propis conciutadans. Per tant si vols sobreviure a l´anomenada jungla de l´asfalt, cal fer-ho amb estratègia.
Quina és la millor estratègia ?? Cadascú tindrà la seva, però mai no està de més recòrrer a la lectura d´un expert militar amb una impressionant àura mística i filosòfica.
A tall d´exemple ve a dir que la millor victòria és aquella que s´aconsegueix sense entrar en combat, tant sols amb la negociació consensuada amb l´enemic. Un cop victoriós, l´essencial és respectar l´honor de la paraula donada.
Crec que hauria de ser lectura obligada per a tothom, especialment per a molts membres de la tant mediocre classe política que ens governa.